Småbarnsmorsa

Jag tittade på bilden jag postade imorse.
Ser jag inte ut som en småbarnsmorsa så säg?

- Håret är ruffsigt
- Påsarna under ögonen lyser starkt
- Linnet OCH BH:n sitter snett
- Amningsinlägget tittar ut
- Rattarna tar halva bilden
- Snälla-låt-mig-få-sova-en-stund-till-blicken är där

Vackert, eller hur?

Dagens bajsställning!

img_0885 (MMS)

Dagens bajsställning!


Nattvirrig

Love slocknade 19:15 igår.
Förstår jag det, han sov jättedåligt på dagen. Ville inte sova alls. Han tror han är stor!

I alla fall så sov han tills jag kom hem efter att jag kört Matilda till planet. Jag smög ner mig i sängen och tänkte att jag skulle försöka få sova en stund till, men då började Lennie snarka så att Love vaknade. Jag försökte amma han lite (Love alltså) så han skulle somna om, men tillslut ville han inge mer så vi klev upp.

Nu har han precis somnat här bredvid mig på en kudde i soffan.

Jag är så glad att Love fattar att natt är natt och då ska man sova. Alltså att han inte vaknar upp och vill vara vaken på natten. Dessutom sover han ju väldigt länge också. Oftast 12 timmar på natten. Förrutom några matpauser. Fast han är nog knappt vaken då, han brukar inte ens öppna ögonen.

Jag kanske hade kunnat förlänga mellan amningarna på natten för jag tror inte att han vaknar av att han är hungrig egentligen utan bara vaknar till och bökar lite, men sätter jag han i tissen så han får lie käk så somnar han om direkt. Jag gör det av ren vana. Brukar tänka på kvällen att jag ska testa att bara ge han tutten eller bara lägga en hand på honom för att han ska somna om, men sen ammar jag ändå som på ren rutin. Jag glömmer bort mig.

Hur har ni gjort när ni har slutat att nattamma?

Inte allt för pigg. Ska köra syster till f...

img_0880 (MMS)

Inte allt för pigg. Ska köra syster till flyget. Love sover, Lennie sover. Jag har varit vaken en timme nästan, tvungen att amma innan vi åker. Så det inte blir panik. Love somnade 19:15 igår. Han sov bara en och en halv, två timmar typ på dagen igår. 3 eller 4 halvtimmes pass. Får se när han vaknar och vill kliva upp. Säkert när jag kommer tillbaka från flygplaten. Sådär lagomt..


Äntligen

Nu somnade lillgrodan!
Bra för honom, han behöver sova.

Jag längtar tills vi ska till BVC, vill veta hur mycket gossen har växt. Det känns som om han har blivit mycket större. Alltså att han växt på längden. Han har som jämnat ut sig. Magen är mindre och han har blivit längre. Det känns som det i alla fall.

Nåja, snart ska vi dit i alla fall.
Jag längtar!

Love update

Mårrån.

Grodan har börjat prata något helt sjukt. Han har varit tyst i nästan en vecka och nu helt plötsligt har han börjat rocka lös. Han pratar mest hela tiden när han ligger ner. Inte lika mycket när han sitter upp. Konstigt va?

Och så har jag lagt märke till att han använder vänsterhanden MYCKET MER än höger.. Är det något konstigt med det eller är det vanligt?

Och han sover inte alls på dagarna nästan. Alltså igår sov han bara två timmar på dagen. Sen slocknade han vid 20 och sov till 8 imorse. Med tre matpauser tror jag. Jag matar nog honom i sömnen skulle jag tro, har som ingen koll.

Nu är han fortfarande vaken sen vi klev upp 8.
Jag tycker han borde sova, men det tycker inte han tydligen.

Vill ha!

Stunden, dagens, veckans, månadens, årets VILL HA!Macbook pro!
Ge mig, ge mig, ge mig, ge mig, ge mig!

Husliga systrar

Så, nu har jag och lillasyster lagat mat och bakat efterätt.
Gryta på fläskkarre till middag och efterätten består av kärleksmums/mockarutor/chokladrutor/snoddas - eller kalla dem vad du vill.

Love tar en eftermiddagslur och jag hade velat göra detsamma, men jag känner mig för stressad för det. Vet inte varför egentligen. Jag har som ingen aning om varför jag är så stressad av mig, jag har ju inte bråttom till något. Jag bara är sån. Stressad.

Tror jag ärvt det av min mor, hon är stressad.


Hotell

Hej.

Hotell Fredriksson/Räty här.

Eller om man frågar min lillasyster så är vi tydligen ett hotell, för här behövre man tydligen inte städa efter sig. Man kan lämna framme frukosten och disken lämnar man på vardagsrumsbordet. Täcket, kuddarna och lakanet är det bara att lämna i soffan. Bra va?

Sen kan man dra iväg och hoppas att storasyster har städat bort allt när man kommer tillbaka.


Farväl

Efter 6års trogen tjänst säger jag nu farväl till..
...min tungpiercing.

(Så kanske jag får sova bättre....)

Trötta mammor

Sitter och läser runt på internet och läser att folk förväntar sig att deras bebis ska sova hela nätterna vid 3månaders ålder.

Mammor är utröttade av att amma två/tre gånger per natt.

Jag har inte ens funderat på att det är jobbigt. Alltså, visst hade det varit skönt att sova en hel natt och få vakna när jag vaknar, men det är inte så att jag tycker det är jobbigt.

Nu när han varit gnällig och vaknat varannan timme hela natten så har det varit utröttande. Det har varit jobbigt, då har jag ju knappt hunnit somna mellan ammningarna. Nu har vi haft två bra nätter med tre ammningar per natt så nu är jag nästan tillbaka till mitt pigga vanliga jag.

Jag längtar givetvis tills jag får sova hela nätter, men det är inget jag stressar med.
Det kommer när det kommer och så länge det inte blir mer än tre uppvak per natt så är jag nöjd.

Han sov ju sju timmar i streck där ett tag, men det gick över.
Fast jag vet ju att han kan, om han vill.

Bästa kärleksbrevet någonsin hittade jag i...

img_0872 (MMS)

Bästa kärleksbrevet någonsin hittade jag imorse!


Bekymmer

Jag kom nyss på att jag måste vara en ganska knäpp och konstig person.
Alltså, jag har fått nå konstiga saker för mig när jag ska sova. Det började under graviditeten.

Jag hade svårt att somna under graviditeten.
Eller svårt att somna snarare. Svårt att komma till ro och slappna av.

Nåt år där i tonåren hade jag också mycket sömnbesvär och då började jag med lite meditation/avslappning för att kunna somna. Jag försökte med det under graviditeten också, men det var svårt.

Så jag skaffade mig öronproppar. För att liksom stänga av. Så under graviditeten kunde jag inte somna om jag inte hade mina öronproppar. Hade jag dem somnade jag som en stock!

När Love föddes hade jag inga bekymmer alls att sova i början. Kanske var det för att jag var så trött.

Nu för en månad sen ungefär har det börjat igen. Jag kan inte slappna av! Inte komma till ro! Jag kan helt enkelt inte somna. Det tar typ 2 timmar innan jag lyckas glida bort i drömmarnas land.

Jag försökte komma på en lösning och tänkte att öronproppar kanske inte var det bästa med tanke på att barnet lär vilja ha mat på nätterna. Så jag körde kudde över huvudet. Så i en månads tid har jag sovit med en kudde under huvudet och en över huvudet. Det har fungerat bra.

Fast nu är det en annan grej som stör min sömn.
Min TUNGPIERCING! Sen har jag lite överbett så tungan får som inte plats i munnen riktigt. Eller jag vet inte vart jag ska lägga den. Det känns som om jag biter i tungan. Så nu har jag tagit ut piercingen två nätter i rad.

Vilka bekymmer va?
Börjar jag utveckla OCD?
Vad är det för fel på mig?

En suspekt mörk fläck på handduken.. Undra...

img_0873 (MMS)

En suspekt mörk fläck på handduken.. Undra vad det är?


Voivoi

Jag är nog lite trött tror jag. Därför får bloggen lida.
Sorry mina kära läsare.

Det var det enda som kom ur min hjärna, nu vart det tomt.
Tänk vad lite sömnbrist kan göra med en.

Vi har i alla fall varit i Kurra nyss. Lennie hjälper sin far att spika panel. Synd att det regnade som tusan. Jag har suttit med Marina och pratat.

Jo, just det.

Marinas föräldrar ska komma hit från vitryssland, eller de skulle ha varit här idag, men på grund av att det var så dimmigt så kunde inte planet landa så de fick åka tillbaka. Först till Luleå och cirkulera där en stund och sen tillbaka till Stockholm.

Marinas föräldrar kan varken engelska eller svenska, de hade varit jätteoroliga att de var påväg med fel plan! Det enda de visste var ju att det skulle ta ungefär 1½ timme.

Först har de varit jättenervösa inför resan eftersom de inte kan engelska eller svenska. Vartifrån går planet? Var ska de checka in? Osv. Och nu det här liksom!

De får inte flyga hit förrän på torsdag! Två dagar i stockholm liksom. Norwegian betalade för EN hotellnatt. Och de måste stanna i två nätter. Ett dubbelrum kostar 1200kr typ för en natt och 3personer. En månadslön i vitryssland är 1500kr!!

Lennie ringde Norweigen och försökte lösa det på nåt sätt. Tillslut så skulle de få tillbaka för hotellnatten om de skickade in kvitton och resehandlingar. Så det var ju bra, men de måste ligga ute med pengarna tills dess. 

Jobbigt att resa utan att kunna engelska. Marina har fått tolka genom telefonen till de personer som hennes föräldrar varit tvungen att prata med. Tur att det finns mobiltelefon nu för tiden.


Men nu måste jag betala räkningarna innan jag somnar.
Godnatt.

Dröm

Igår drömde jag att Love var jätteliten. Som en liten docka på 10cm.
Och jag tappade bort honom! I bilen..


Ljuvliga sömn

Inatt har jag fått sova!
Jag testade ge Love en alvedon och jag tror han har sovit mycket bättre inatt!

Själv satte jag en öronpropp i ena örat för att lyckas somna. Det regnade ute, grannen tvättade och Lennie snarkade. Alldeles för mycket ljud för mig.

Iaf så vaknade JAG vid halv fem och försökte få Love att äta lite eftersom tissarna höll på att sprängas. Han slocknade efter två klunkar.


Gravidlista

En liten lista!

När fick du reda på att du var gravid?
15 Augusti 2009
Blev det en chock? Absolut inte, vi blev båda väldigt glada!
Hur gammal var du? 21
Hade du mycket halsbränna? Mot slutet blev det värre. Jag knaprade Gaviscon och fick sova sittande.
Spydde du mycket? Relativt mycket. I början kräktes jag som en gris, sen knaprade jag åksjukepiller som fungerade bra mot illamåendet!
Var det någon favoriträtt som ändrades? Jag började helt plötsligt dricka massvis med must. Julmust och påskmust. Kaffe började jag också dricka, konstigt va?
Hade du mycket foglossning? Nej, lite grann bara.
Hade du sammandragningar? Mot slutet fick jag sammandragningar.
Ditt sf mått som störst? Sist mätta var 33cm, kanske tre veckor innan förlossningen.
Har du fått bristningar? Några få på nedre delen av magen. De syntes inte förrän efter förlossningen!
Trodde du att det var en pojke eller flicka? En pojke.
Vad hoppades du på? En frisk unge med glatt humör! I början tänkte jag att en tjej skulle vara lättare att uppfostra eftersom jag själv är tjej och vet hur det är, men när vi fick veta att det skulle bli en pojke så kändes det inte alls så konstigt.
Hade du mycket vätska i kroppen? I slutet svällde jag. Syntes jättetydligt i ansiktet! Efter att ha gått upp 400g per två veckor hela graviditeten hade jag gått upp 3kg på två veckor sista gången jag var hos BM. Massa vatten!
Hur mycket gick du upp i vikt? I runda slängar 10 kg
Hur ser du på graviditeten idag? Att det var en oerhört spännande och häftig upplevelse!
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag hade inga förväntningar alls. Det enda önskemålet jag hade var att jag ville bada, men så blev det inte.
Gick du över tiden? Nej. 11 dagar tidigare än beräknat kom lillskrutten.
Födde du för tidigt? Jag födde lagom.
När började din förlossning? 14 april 2010, 03:00 vaknade jag av värkar.
Hur lång tid tog det? Från att jag vaknade med värkar tills han var ute... 35 timmar
Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3cm
Vad tyckte du var jobbigast? Att jag inte hade några pauser mellan värkarna. Jag hade velat vara lite mer närvarande än vad jag var.
Var du rädd för något? Nej, ingenting. Jag litade full på mig själv, Lennie och barnmorskorna.
Grät du? Nej.
Skrek du? Skrek hur då? Jag skrek till Lennie att inte släppa mina höfter. Till läkaren skrek jag "Du drar mig i musen din jävel!" Till BM: "Du klipper mig i musen din jävel! Det gör inte ont, men jag känner det!" Och sen vrålade jag väl lite under krystningarna. Inte skrek, grymtvrålade.
Tog du nått smärtstillande? Första dagen fick jag alvedon. Efter att de tagit vattnet fick jag lustgas och slutligen epidural.
Blev du sydd? Efter att ha blivit klippt så blev jag självklart sydd. Frågade hur många stygn "Två invändigt och så klippet.." Så jag vet inte hur mycket, men antagligen ett par stygn.
Dragen med sugklocka? Ja.
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag var där i alla fall, det är jag säker på! Lennie var där. Sen var det ett gäng barnmorskor, en praktikant, ett gäng läkare och nån läkarstuderande. 
Hade du någon nära med dig? Lennie, såklart.
Hur stor var bebisen? 3420g, 48cm, 35cm huvudomfång.
Blev det en pojke eller flicka? Världens goaste pöjk!
Vad fick den heta? Carl Love Raimo Fredriksson
Hur ser du på förlossningen idag? Det var ett äventyr! Och jag vill göra det igen! Nu! Det var roligt och fantastiskt och så häftigt!
Var allting värt det? Ja men gud ja! Jag vill göra det igen. Och igen och igen. Och igen. Nu helst.

Ångest

Fy vad mat jag har pressat i mig.
Det känns som om jag ska kräkas. Jag känner mig gravid i sista veckan utan att magen har sjunkt plus att gravidillamåendet är kvar. Varför var jag tvungen att äta så mycket?

Love kramas med kossan!

img_0867 (MMS)

Love kramas med kossan!


Vad sker?

Nu har sonen krånglat tre nätter i rad och jag känner mig sliten!
Varannan timme har han vaknat. Jag känner mig helt slut.

Lennie frågade om han skulle ta en natt, men han har ju varit och byggt på huset hela helgen så jag tyckte han kunde koncentrera sig på det istället. Det blir ju så tjorvigt för honom att kliva upp och värma mat. Snabbare om jag bara slänger dit tissen.

Jag funderar på det här med tänder. Han tuggar på allt. Till och med tutten. Istället för att suga så tuggar han. Han tuggar på sina händer och alla andras händer. Han tuggar på filten och allt som råkar komma i hans närhet. Bitringen ska jag inte gå hemifrån utan.

Sen har han börjat dregla också.
Och så är det ju kinket på natten.
Och ibland på dagen, då brukar lite bitring få honom att lugna ner sig.

Sen var han ju lite snorig här i förrgår och igår. Och nyser gör han, men ingen feber. Han hade 37.8 i förrgår, men det behöver ju inte betyda feber.


Hur har det varit innan era barn fått tänder?
Jag ser inga tänder och jag känner inga tänder på Love. Än.Någon annan som har något annat förslag på vad det kan vara med min annars så välsovande, glada, ogriniga, odregliga, osnoriga, onysande son?

Love och faster myser i soffan..

img_0866 (MMS)

Love och faster myser i soffan..


Skratta högt

Tydligen är det inte så hemskt att vara förkyld.
Love skrattade högt flera gånger åt elefanten i babygymmet!

Häääärligt!

Förkyld son

Natten har varit lika jobbig som förra. Varannan timme har det vaknats.
Snoret rinner ur näsan på Love. Stackaren.

Dålig natt

Gossen har sovit oroligt hela natten.
Jag har varit vaken tusen gånger känns det som!

Ingen bra natt alltså.
Fast det händer ju inte särskilt ofta så jag ska nog inte klaga.

Han är lite snorig idag också. Han kanske håller på att bli förkyld? Det kanske är därför natten har varit som den varit också?

Jenny har varit här med sin pojke Charlie. Trevligt värre!
Hennes pojk är två dagar yngre än Love, så dagen vi åkte från BB kom hon in. Annars hade vi varit BB-kompisar.

Just nu tar gossen och Lennie en stödvila här på soffan. Båda två verkar vara riktigt trötta. Jag har plockat lite här hemma och ska snart få besök på kaffe. Lennie ska nog ner till Jukkas skulle jag tro. Det är så skönt att det äntligen händer grejer där nere!

Han skulle iväg för en stund sen, men bilen hade batteritorsk..


Bildbomb

KA-BOOM!

Härmed slog en bildbomb ner.En glad My trots den olyckliga kraschen i stenplattorna.
Love som hånglar upp kossan Bernie
Jag, Hanna och barnen på promenad på havsbadet
Mamma och Love morgonmyser
My och Love morgonmyser
Hanna och en gräsig My
Glad gosse
Muckar du med mig?

Sandra och Kenny kom på besök.
My klappar på Melody i bakgrunden

Love mös med Kenny och killsnackade lite
My vid Lilla huset på prärien(pitsund)

Städ, svett och rengöringsmedel

Nu har jag städat mig svettig.
Nya bänken hade kommit idag, tack gode gud för det.

Så jag har städat i köket. Skönt! Äntligen lite ordning där inne.

Jag kom igång så bra så jag fortsatte. Just nu är jag mitt i skurning/dammsugning. Jag blev trött och yr och behövde sitta ner så därför sitter jag här.

Och nu ringde Kajsa och ville att jag skulle komma på kaffe. Så nu går jag dit. Städa hinner jag göra imorn.

Tjo!

Ooops..

Jag har visst råkat datahacka så min dator inte vill ta emot minneskortet.
Jag som tänkte lägga ut en bild på vårat bajskalas imorse. Det var inget fullfjättrat disco utan mer ett kalas. Det mesta stannade i blöjan, men det var en full blöja.

En tredagarsbajsblöja. Kan ni tänka er hur mycket bajs det kan samlas i en liten bebis under tre dagar? Nä. Det är mycket.

Samtidigt som han bajsade blöjan ut-över-kanterna-full så kaskadkräkte han ner hela mitt ben.
Vilken härlig start på denna morgon!

Borta bra..

Skåpluckorna och den rosa skruvdragaren var överraskningarna :D

Äntligen har de målat och monterat luckorna. Dock var det en lapp på bänken att vi skulle tömma den så snubben kunde sätta in en ny bänkskiva. Hur svårt är det för honom att lyfta bort en micro och en kaffebryggare? Latmaskar.

Lennie kom hem med skruvdragaren åt mig. Jag kommer vara så snygg när jag skruvar upp gipsskivor eller nåt annat som nu ska skruvas upp. Tacktacktack Älskling!!

Mamma, pappa och lillasyster kom förbi och träffade Lovisen medans jag städade och tvättade och packade upp och böt lakan och sånt. Sen hjälpte dem mig med att bada gossen också. Lennie är i Jukkas och fixar. Det behövs verkligen. Vi måste få klart det innan vintern kommer!

Just nu tittar jag livet på BB. Den är filmad på en förlossning någonstans i UK. En 20-årig tjej har haft värkar i två timmar är öppen två centimeter och skriker att hon inte klarar det och att hon vill ha epidural.. Kan bli tufft för henne. Spännande att se fortsättningen.

Så nu ska jag mysa här i min egen soffa alldeles för mig själv.
Borta bra, men hemma bäst.

Som jag har längtat efter mitt hjärta!
Hoppas han kommer hem snart.

Två överraskningar när man kommer hem är i...

img_0864 (MMS)

Två överraskningar när man kommer hem är inte dålig! Gissa vilka?


Matpaus i lansjärv.

img_0863 (MMS)

Matpaus i lansjärv.


Nu är vi påväg hemåt.

img_0861 (MMS)

Nu är vi påväg hemåt.


Mys i soffan sista kvällen innan hemfärd. ...

img_0860 (MMS)

Mys i soffan sista kvällen innan hemfärd. Imorgon kommer vi hem! Jobbigt med en dag i bilen, men skönt att komma hem till Lennie. Hoppas sommaren letar sig upp till Kiruna, jag har ju vant mig nu..


Vi är på stan och shoppar det sista innan ...

img_0859 (MMS)

Vi är på stan och shoppar det sista innan hemresan imorgon. Love försöker spöa råttan i vagnen. Han är på ett riktigt gohumör idag! Underbara pojke!


Blek son eller brun mamma?

img_0857 (MMS)

Blek son eller brun mamma?


Loves lilla myshörna den här veckan

img_0849 (MMS)

Loves lilla myshörna den här veckan


Väcker och tvingar upp den megatrötta mors...

img_0855 (MMS)

Väcker och tvingar upp den megatrötta morsan klockan sju för att sedan slockna lagom till att hon fått i sig en kopp kaffe. Underbart snällt av sonen.


Vem stoppade 25öre i sonen?

img_0852 (MMS)

Vem stoppade 25öre i sonen?


Jag och Love skickar en puss till pappa dä...

img_0847 (MMS)

Jag och Love skickar en puss till pappa där hemma. Vi saknar dig!


Love lånar Mys stol. Det är roligt att pet...

img_0839 (MMS)

Love lånar Mys stol. Det är roligt att peta på förpackningen till våtservetterna!


Hemma från en sväng på stan, sitter och ta...

img_0834 (MMS)

Hemma från en sväng på stan, sitter och tar det lungt. Dags att få nåt i magen.


Jag och gossen chillar på golvet, My äter ...

img_0831 (MMS)

Jag och gossen chillar på golvet, My äter mat. Mulet, svalt och skönt ute. Varför kommenterar ingen? Elakingar!


My och Love tar en morgonchill. Jag och ha...

img_0827 (MMS)

My och Love tar en morgonchill. Jag och hanna är inte så sugna på att kliva upp.


Tror ni det är varmt och svettigt? Syns de...

img_0821 (MMS)

Tror ni det är varmt och svettigt? Syns det att jag inte är något vidare fan av allt för mycket sol och värme?


Love sussar sött i vagnen. Hansi klipper g...

img_0820 (MMS)

Love sussar sött i vagnen. Hansi klipper gräs, Anki förbereder huset för målning, farmor Anna myser i solen, My har badat och jag och Hanna ska ta med ungarna på en promenad. Inte lika varmt idag, skönt!


Nu ska jag och Hanna mysa ner oss i dubbel...

Nu ska jag och Hanna mysa ner oss i dubbelsängen. Love sover här nedanför i insatsen till vagnen, My sover i rummet bredvid i en resespjälsäng. Hoppas det blir en bra natt med inte allt för många uppvaknanden. Natten till idag var jag upp hur mycket som helst, det var nog en av de värre nätterna hittils. Kanske kan ha att göra med att han genomgår ett utvecklingssprång? I alla fall är jag dödstrött och hoppas på några timmars sammanhängande sömn. Förresten så är det helt fantastiskt fint här! Godnatt på er!


Nu är vi framme! My har redan hunnit slå h...

img_0819 (MMS)

Nu är vi framme! My har redan hunnit slå hål i läppen, skrapat upp hakan och blödit näsblod. Love tycker det är varmt och det tycker jag med! Jag smääääälter!


Hanna kör bil! Det regnar. Skönt att inte ...

img_0817 (MMS)

Hanna kör bil! Det regnar. Skönt att inte solen ligger på så det blir jättevarmt i bilen, men synd att det regnar.


Färdigpackad

Så nu tror jag att jag har packat så vi klarar oss.
Vi måste ju få plats i bilen också.

Jag och Hanna sitter fram.
Bak sitter My i sin stol och Love i sin.
Sen ska vi bara få in två vagnar och packning för fyra personer i en vecka varav en är 1år och en är 3månader(kräk, bajs, kiss och annat diverse gris kräver ombyten).

Tror ni vi lyckas?


Jag har packat ner långärmade bodys, kortärmade bodys, byxor, t-shirtar, dressar, mössor och strumpor till gossen. Sen har jag packat salva och näsdroppar och alvedon. Lite leksaker. En hadduk. En filt. Blöjor.

Och lite kläder till mig.
Det får duga.

Hoppas jag inte glömmer mobilladdaren och tandborsten imorgon.
Eller börsen. Hujj. Hemska tanke.

Jag hinner nog kanske med ett inlägg imorgon innan vi drar.
Annars får ni vänta på mms-uppdatering.

Trevlig vecka på er!

Trött gosse i pappas famn.

img_0811 (MMS)

Trött gosse i pappas famn.


Förresten!

Förresten så har lillpojken hittat sina små tossingar.
Tittar facinerat på dem och försöker nå, men det är svårt. Magen och låren är ivägen.


Minisemester

Imorgon drar jag och gossen på minisemester.
Vi lämnar farsgubben hemma. Han ska bygga hus.

Vi drar till Piteå med Hanna och My. Ska bli trevligt.
Det lär inte bli något bloggande den här veckan. I alla fall inte från någon dator. Kanske något mms-inlägg om ni vill.

Jag sitter och försöker komma på allt jag behöver packa med mig. Vad är viktigast liksom? Det går segt. Jag har ingen rutin på det här än. Vad behövs till barn när man är på semester?

Love tar en vila i sängen. Det är bra, för då kan jag packa. Har hittils packat ihop handdukar och lite kläder till Love. Höll på att glömma mig själv för en stund, sen kom jag på att jag också måste ha kläder och sånt!

Det känns lite läskigt att åka iväg utan Lennie. Han är min klippa.
Vi kommer ju sakna ihjäl oss efter honom!

Nu ska jag fortsätta packningen.

(Förresten så såg jag målaren här utanför. Han parkerade snyggt borta vid tvättstugan, stod där och pillade på telefonen i 20minuter och sen försvann han igen. Är det så dom jobbar?)

Bra kombo

Love har en tröttdag. Jag har visst en piggdag, mycket bra kombo när det finns massor att göra hemma. Synd bara att jag verkligen inte orkar ta tag i disken. Det är så brutalt tråkigt.

Det är min största hathemmasyssla. Diska. Bläh. T-R-Å-K-I-G-T!

Jag har i alla fall hängt tvätt och sorterat bland barnkläderna. Vi har fått börja med 68 lite smått. Har inte så mycket 62:or och det är bättre med lite större än lite mindre.
Byxorna i storlek 62 är bra, sålänge de inte är smala brallor. Då blir det för tajt i låren för gossen. Han har lår som heter duga. Och så blir det lite tajt i midjan också.


Farligt att ha bebis naken i sängen!

img_0809 (MMS)

Farligt att ha bebis naken i sängen!


Våran älskade Love

Våran Älskade Love:
Nyfödd
1 månad
2 månader

3 månader

Jag visste det!

>JAG VISSTE DET! FISKAR ÄR ONDA OCH VILL ÄTA UPP OSS MÄNNISKOR!!<

Jag återkommer när jag hittar en om onda fåglar som vill picka ihjäl oss!

Aldrig är det bra

Nu blev jag less på värme.
Alltså, man ska ju inte gnälla, men det behöver ju inte bli jättevarmt bara sådär helt plötsligt.

Går det sakta uppåt så man vänjer sig är det okej, men inte poffvarmt.

Eller det kan bli poffvarmt om det håller i sig. Är det sol och varmt en dag och sen regn och kallt nästa dag och sen sol och kallt och sen regn och varmt så blir man ju förvirrad. Vad ska man klä på sig liksom?

Sen om det är varmt och man tar av sig kläderna, då är det mygg så in i norden så man måste ta på sig igen och svettas istället för att bli myggbiten.

Myggen älskar mig. Och nu är jag inte självgod utan det är faktiskt sant. De vill ha mig.

"Ååååh! Titta, där är Ida!"
"Äntligen har hon kommit fram ur sin gömma."
"Kom igen grabbar!"
"På henne!"

"SUG HENNES BLOD!" skriker de till varandra.


På vintern finns det inga mygg. Det är alltid svinkallt. Man vet att det är dunjackan som gäller liksom.
Det är ju helt perfekt.

Vinter ♥forts.

Iallafall så fick jag vila igår och det var helt fantastiskt.

Mamma och pappa bjurrade på käk. Grillad entrecoté med potatisklyftor och rotfrukter i ugn. Till efterrätt blev det grillad annanas med glass och hemmagjord kolasås.
Pappa kan laga käk han.

Pojkarna sover just nu. Jag tänkte bada den lilla av dem, men han slocknade så det får vänta.

Idag får vi se vad som händer.
Vi får se, vi får se.

vila

Igår var jag och Love hos min mamma och pappa hela dagen.
Lennie var i Jukkas och fixade med grunden så vi drog till mamma och pappa.

Jag, Love och pappa gick till min farmor och farfar en sväng också. Visade upp hur gossen växer och så. Det går ju så fort. Sen gick vi hem till mamma och pappa igen, gossen var trött och somnade. Jag var också trött så jag gick också och la mig.

Vid två la jag Love i sängen och sen gick jag själv och la mig efter en stund. Klockan 5 kom mamma och pappa och väckte oss. Jäklar vad skönt det var att sova.

Jag hinner inte skriva mer. återkommer

Härlig morgon

Godmorgon världen.

Idag känner jag mig utvilad, trots att jag inte kom i säng som jag planerat igår.
När Lennie kom hem så märkte vi ut vart avloppen skulle gå. Det behövdes med tanke på att de nog ska lägga dem idag.

Just nu är han iväg och handlar lite frukost. Love tar en vila och jag slappar.
Jag har redan hunnit vika tvätt, kört igång en ny maskin och diskat.

Vi började dagen med en halvtimmes mys i sängen. Det är så mysigt. Han är så go, lilla solstrålen.

Skulle bada pojken också, men det gick inte riktigt som planerat..
Vi hade bajsdisco i badkaret.

Han hade redan bajsat två gånger så jag trodde det var slut, men tydligen inte. Jag hoppade i badkaret och sänkte ner gossen i vattnet. Efter två sekunder lät det "Pprrrrffffffftttt" och sen var det vattnet gult och grumligt. Hääärligt! Tyvärr kunde jag inte ta en bild på det, kameran är i skötväskan i bilen. Föörlåååt.

Men jag tror nog det blir mer bajsdiscon så småningom. Ni får helt enkelt vänta!

Livsfilosofi

Idag har vi öppnat ett alldeles eget konto till gossebarnet. Här ska sparas pengar!
Jag har hört att det är dyrt att ha barn, så det är väl bara börja spara.

Jag och Love har varit på kalas idag också. 30-års kalas. Det bjöds på tårta med fyra våningar. Smaskens värre. Tyvärr fick inte gossen smaka, men tårtan lär väl ha gått över i tissemjölken till inatt någon gång.

Han är så go lilla pöjken. Låg där och tittade runt. Pratade lite. Log stort och charmerande. Jag fick dricka kaffe och fika i lugn och ro. Han är så nöjd och belåten för det mesta. Jag känner mig lite bortskämd.

Vi åkte hem just för ett tag sen. Gossen var trött men ville inte sova när det var så mycket spännande att titta på och så många röster att lyssna till. Direkt vi kom innanför dörren hemma så bytte vi till pyjamas och så fick han lite tisse och så slocknade han. Jag hade också behövt lägga mig, är trött som tusan. Huvudet gör ont också. Det här vädret gör mig galen.

Lennie är i Jukkas och fixar med bygget. Hoppas det går bra. Synd att det regnade en skvätt, men tur att det gav med sig fort.

-

Idag träffade vi Elisabeth. Hon säger så fina saker så jag blir alldeles till mig och vet inte vad jag ska säga. Det känns bra att höra att folk tycker jag är duktig och att jag tänker rätt.. Det känns fint. Tack så hemskt mycket för alla snälla ord! Det känns bra och värmer i hjärtat. Mammasjälvförtroendet höjs.

När man får första barnet vet man ju inte hur det fungerar. Vad är "rätt" och vad är "fel". Hur gör man? Jag kör på känsla och det har fungerat hittils. Vad kan man förvänta sig när man skaffar barn? Jag tror inte det är någon större skillnad att få andra eller tredje barnet heller, barn är olika. Alla är vi olika.

Jag tror inte man ska förvänta sig något alls. Ta det som det kommer. Man vet aldrig vad som händer.
Precis som med förlossningen. Jag förväntade mig ingenting, jag tog det som det kom. Hade jag förväntat mig en "normal" förlossning hade jag kanske varit besviken över att det slutade med sugklocka och klipp. Att jag inte fick pauser i värkarna kanske hade gjort mig helt panikslagen, men det gjorde det inte. Jag hade läst på och visste ungefär vad som kunde hända, men jag förväntade mig inget utan tog det som det kom.

Hakkuna matata! Det finns inga bekymmer.

Vi vet som sagt aldrig vad som kommer hända, om du nu inte råkade vara synsk. Det hade varit väldigt praktiskt, men inte alls så spännande. Livet är fullt av överraskningar och det är det som gör det så spännande att leva. Vi vet inte vad som sker imorgon.

Jag tror på att göra det bästa av situationen som uppstår. Se det positivt.
Det finns inget ont som inte för något gott med sig. Och är det riktigt jävligt så blir det alltid bättre. En dag i taget. Allting löser sig.

Och det gör faktiskt det, förr eller senare(även om det kan låta som en klen tröst för vissa).
När det är dåligt får man fokusera på det bra sakerna i vardagen.
Att få ett leende från sin son kan få den regnigaste dagen solig.

Allt blir vad man gör det till.(Det tog ungefär en timme att skriva det här inlägget. Jag vet inte om ni förstår hur jag tänker eller vad jag vill ha sagt. Jag förstår det nog inte själv heller, men det kändes rätt att skriva det. Vad det nu är jag har skrivit.. Nu ska jag vänta på mannen som kommer med en hamburgare till mig. Sen blir det nog sängen för min del. Trött är bara förnamnet.)

Antaganden

Jag antar att det inte kommer någon målare idag.
Då lär det inte komma en på hela helgen heller..

Kanske nästa vecka, men när? Kommer de hinna sätta in skåp, lådor och bänken?

Jag är less på köket med konstant öppna skåp. Dessutom kom jag på att de mest troligt kommer slipa innan de målar och då kommer det vara en MASSA slipdamm på allt i köket? Alltså kommer jag säkerligen vara tvungen att diska alla grejer där inne. Fan.

Jag hatar att diska.

Bitig

När Love blir uttråkad/mjölken slutar spruta ut så tuggar han mig med tandköttet i bröstvårtan. Inte allt för skönt. Tur att han inte har tänder.

Han har börjat tugga på allt. Mina bröstvårtor. Sina händer. Alla andras händer. Allt som han kommer åt.
Tugga tugga, suga, tugga tugga.

Han är inte bara stadig våran son, han är bitig också!

Bra natt

Love har sovit superbra inatt. Jag däremot har vaknat flera gånger för att se efter om han lever!

Han slocknade strax innan sju och jag försökte väcka honom vid halv åtta, men det gick inte. Jag matade honom iaf och så slocknade han och sov till kvart över två inatt. Då åt han, somnade om och sov till kvart över sex. Fast tror han vaknade eftersom jag var upp och härjade. Pumpade ur mjölk och försökte försäkra mig om att han andades. Han andades ju så tyst!

Jag tog över honom i vår säng och sen somnade vi om till åtta.

Undra om det beror på sprutan han fick igår?

Nu är jag less på att ha köket som det är. Undra när målaren ska komma och måla? Och när tusan får vi de nya luckorna och lådorna monterade? Och när får jag bänkskivan?
Det är förvirrande att ha alla köksredskap liggandes på köksbordet. Och den stora kartongen med luckor och lådor som står här i vardagsrummet är inte allt för snygg.


Hej stora svarta moln!

img_0799 (MMS)

Hej stora svarta moln!


Knubbo

Våran son är chubby.

Längd: 59.5 små cm över marken
Vikt: 6870 tunga gram


Inte konstigt att jag tycker det börjar bli tungt att bära honom i bilbarnstolen. 1kg bastantare nästan på en månad. Undra när det planar ut sig? Gör det någonsin det? Jag hoppas det. Annars kommer han väga 15kg som 1åring, 27kg som tvååring och 39kg som 3åring. Det hade vart knasigt. Då hade han inte behövt lära sig gå. Han kan rulla fram.

BM-tanterna sa att han var stadig. Vet inte om dom menar stadig som i att han är stadig eller som i att han är knubbig. Stadig är han i alla fall.

Sprutan gick bra, han skrek lite bara. Duktig kille.
Jag slog inte en endaste en av BM-tanterna. Duktig mamma.

Nu ska jag njuta av lugnet och snart av ett glas kall läsk som älsklingen ska iväg och handla åt mig. Han är så snäll. Köper läsk åt mig när jag är sugen och låter mig avnjuta långa sköna bad när jag behöver det.

Njuta var det ja. Hejrå!

Trött, men ack så charmig.


Idag!

Idag ska gossen vaccineras.
Lennie följer med, skönt. Så slipper jag spöa tanterna för att de sticker nålar i min älskling. :P De hade gärna fått sticka mig istället. Jag älskar nålar, men antar att lillpöjken inte tycker det är så spänky som mamma tycker.

Jag längtar tills gossen börjar skratta högt på riktigt. Sådär så han kiknar. Han kör nåt sorts glädjetjut ibland bara. Och han ler ju stort och med hela ansiktet en himla massa. Googlade och såg att det brukar komma vid 3-4 månader, men att det även kan ta ännu längre innan det första riktiga skrattet kommer. Vissa barn skrattar inte alls med ljud de första året..

När har era små börjat skratta högt?

Lättillgängligt kök. Det senaste?

img_0789 (MMS)

Lättillgängligt kök. Det senaste?


Jag är godkänd! "Som ny!" sa hon. Perfa. M...

img_0797 (MMS)

Jag är godkänd! "Som ny!" sa hon. Perfa. Minipiller utskrivet.


Då var det dags.....

img_0794 (MMS)

Då var det dags.....


Förvirrad som få

Jag förstår att ni undrar hur i sjuttsingen jag kunde bränna mig när jag bakade chokladbollar. Jag ville doppa dom i smält choklad och smälte då chokladen i micron.

Efter 25sekunder var skålen så varm att det resulterade i andra gradens brännskada på fingret. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Dessutom tog det länge innan hjärnan väl fattade att det var så varmt som det var.
Jag hann ta ut skålen och titta till chokladen och sen klickade det att det gjorde ont och då var jag tvungen att ställa tillbaka skålen i micron så jag inte skulle spilla choklad överallt.

Det gjorde ajaj.

Jag satt och gnällde hela kvällen. Med fingret i en skål kallvatten och tröståt chokladdoppade chokladbollar!


Förresten så är det jag som är förvirrad. Love ska på vaccination först imorgon. Fast min efterkontroll är nog idag. Tror jag? Det står så på lappen jag fick av Ingegerd i alla fall.
Jag är förberedd. Mufflan är rengjord och redo för Ingegerd. Fast frågan är om jag är det.

Love får vara med mormor under tiden jag går på efterkontroll.

Ska fråga Ingegerd om man kan få problem med magen efter en graviditet och förlossning. Jag får värsta ont i magen ibland efter att jag ätit. Som magknip typ. Eller mensvärk. Vet inte vad det är som gör ont eller varför.

Och nu måste man ju börja med p-medel igen. Vad ska man välja? Spiral är jag inte intresserad av. Piller är jag alldeles för förvirrad för. Plåster lossnar. P-stav tänker jag aldrig använda igen.

Jag vet inte. Avhållsamhet kanske?

Problem

Lilla gossebarnet sussar sött i sängen. och här sitter jag och tittar tv/slösurfar.
Lennie är i kurra en sväng och lämnar nåt papper.

Imorgon ska jag med gossen på tremånadersvaccin. Stackars liten!
Imorgon ska jag på efterkontroll. Stackars mig!!

Jag är dönervös. Dönervös för gossens skull och dönervös för min egen skull. Jag vill inte visa mufflan för Ingegerd. Nu har jag ju lärt känna henne under nästan ett års tid och så ska jag helt plötsligt visa mufflan för henne.

Det känns lite som att visa muffen för tanten i kassan på Café Oscar. Och det hade inte känts bekvämt. Varken för mig eller henne skulle jag tro.

Tror ni jag kan köra med: "Visar du din så visar jag min?"
Måste man sätta glitterspray eller lukta gott på muffan? Eller går det bra att lukta á naturell?


Självklart vaknade Love till nu när jag skrev att han sussade så sött.. Han kanske somnar om. -håller tummarna-
Han fick en tutte och lite smek i pannan. Tror han somnar om igen. Och det skulle jag inte ha skrivit.
Nä nu ger jag upp det här och går och söver mitt barn.

Godnatt!


Hälsar på hos Tant Victoria! Mycket spänna...

img_0788 (MMS)

Hälsar på hos Tant Victoria! Mycket spännande saker att titta på!


Nattprat

Love vaknade någon gång inatt, vid ett tror jag att det var.
Jag vaknade av att han låg och pratade och tjöt glädjetjut i sängen.

- Nej lilla gubben, vi ska sova nu! försökte jag.
- AAaaaaaauuuuuuuuuuU!!! tjöt han.
- Soooooova älskling, sooooooooova! fortsatte jag.
- Uuuh! Aaaaaaauuu! AAaaaiiI! Ugha! sa han.

Sen satte jag honom i tissen så han åt sig till sömns. Sen vaknade han igen vid sex. Lennie bar över honom till mig i sängen. Sen låg vi där till 9.

Jag hoppas det var en engångsgrej det här med att vakna mitt i natten och prata. Det har han inte gjort sen den allra första veckan. Vaknat och varit vaken på natten alltså.

Fast han kanske är som sin far. Pratar i sömnen...?

Jag brände fingret när jag bakade chokladb...

img_0787 (MMS)

Jag brände fingret när jag bakade chokladbollar. Skickligt va?


Galet

Har jag sagt att jag hatar mygg?

JAG HATAR MYGG!

Jag har ett litet kliande myggbett på vänsterarmen. Det kliar! Det kliar så jag blir tokig.
Igår när jag skulle sova kliade det som tusan.

Jag blir galen.

Ernst

Nu blev det för varmt så jag tog och la ner bebben på en kudde.
Helt otroligt hur mycket värme en sån liten människa kan avge.

Jag sitter och tittar på sommar med Ernst, jag bara älskar hans uttryck. Hans bildspråk är helt otroligt. Han kan verkligen förklara saker så man förstår. Helt fantastisk.

Varför jag inte kunde blogga med honom i famnen var för att han låg på min högerarm och datorn står på höger sida så det hade blivit lite svårt att blogga då. Hade han legat på vänsterarmen hade det varit en annan grej.

Nu vaknade bebben för käk. Så här ska matas!
Tjo

Svårt att blogga på datorn med sovande beb...

img_3978 (MMS)

Svårt att blogga på datorn med sovande bebbe på armen.


Kvällsmat. Bakpotatis och rensteksröra.

img_0785 (MMS)

Kvällsmat. Bakpotatis och rensteksröra.


Släktträff i Kurra

Här har vi precis kommit hem från svärfar i Kurra. Lennie har hjälpt farsgubben sin med att spika panel. Love har hälsat på sin faster och jag har pratat bebisar med Marina. Trevligt trevligt.

Sen råkade jag se lite av Twilight och blev väldans intresserad. Tusan. Nu måste jag ju se filmen ju.

Nu ska jag mysa med min gosegubbe. Den stora alltså.
Sen sängen.

Nattinatt

Love hälsar på faster!

img_0783 (MMS)

Love hälsar på faster!


Festivalfredag

Idag har vi varit på festivalen hela dagen lång.
Det känns i huvudet, trött är bara förnamnet.

Just nu kockar jag käk. Mamma och pappa ska komma och äta och vi bjuder på köttfärslimpa och potatis. Lätt och gott. Lennie ligger i sovrummet med Love för att försöka få honom och sova en stund, han var trött och gnällig.

Ikväll ska vi bara mysa på här hemma.
Ingen festival för någon av oss alltså, vi nöjer oss med att knata runt där på dagen.
Hade det varit nå bättre band som spelade så kanske det hade varit mer intressant. Fast vi hör ju ända hit hur ös det är på stan, sen kan man titta webkameran från festivalområdet samtidigt så känns det som om man är där. Om vi skulle råka få festivalsug alltså.

Nu ska jag dricka saft och vila ryggen ett tag.
Hoppas ni andra har en trevlig kväll.

Förresten har jag fått igång MMSfunktionen igen. Och det roliga med bilden nedanför är regnummret. Om ni inte fattade det. Fast det kanske bara är jag och Lennie som tyckte det var lite roligt.

Testar skicka rolig bild igen för att se o...

img_9254 (MMS)

Testar skicka rolig bild igen för att se om mms fungerar..


Tack

Voivoi, här var det dåligt med update (vad vänligt av mig att blanda tre språk i en mening).
Inatt har Love sovit åtta timmar i sträck igen. Och jag var smart nog att lägga mig samtidigt som honom så jag har också sovit åtta timmar i sträck! Det är nog första gången på iallafall minst fyra månader.

De sista månaderna av graviditeten sov jag inte hela nätter. Var jag inte tvungen att kissa så var det halsbränna (sova sittandes var det enda som fungerade mot slutet när halsbrännan slog till). Och att vända sig i sängen i sömnen är ju bara att glömma. Efter några timmar vaknade jag av att höften eller ryggen gjorde ont av att jag legat för länge på samma sätt. Så då var det bara att försöka flåsa sig runt i en annan ställning. I värsta fall väcka karln för att putta på.

Jag hoppas att gossen får det som vana att sova längre pass på nätterna. Åtta timmar i sträck är ju helt fantastiskt underbart. När han vaknade vid halv fem så var jag pigg! Fast självklart låg jag kvar i sängen ändå.. Jag drömde massa konstiga drömmar, sådär som man gör när man egentligen inte är trött utan bara ligger och halvsover. Det var länge sen!

Sista drömmen jag minns var under graviditeten någon gång. Då drömde jag att det var världens lättaste grej att föda barn. Att det inte gjorde ont för fem öre. Ungen bara ploppade ut. Kryst, kryst, plopp liksom. Drömmen innan det var natten mot dagen när vi skulle ha ultraljud. Då drömde jag att det var en pojke i magen och jag vart helt säker. Och det stämde ju! Jag trodde ju redan innan att det var en pojke, men när jag vaknade den morgonen så var jag helt bergsäker.Idag har jag varit på spelkväll. Lennie och Love har vart i kurra.
Känns fortfarande lite läskigt att åka hemifrån, men jag vet ju att det är bra. Både för mig och för Love och för Lennie. De två behöver tid att lära känna varandra på tu man hand. Och jag behöver få komma ut lite själv.

Fast nog känns det som att jag glömt något när jag åker iväg själv. Det känns tomt och ensamt. Jag har ju alltid Love med mig på dagarna och han är alltid hemma på kvällarna. Jag vet som inte vad jag ska göra med armarna. Ingenting att hålla i. Och ingen att prata med i bilen.

När tuttarna rinner till börjar jag längta hem som en tok. Min lilla bebis vill ha mat snart! Undra om han saknar mig? Jag kanske ska åka hem. Han kanske är jätteledsen? Klarar dom sig utan mig?!

Sen ringer Lennie och säger att allt är jättebra och att gossen har ätit och sover gott. De klarar sig utan mig. Han är inte ledsen. Mat finns det frysen full av. Mina pojkar klarar sig själva. Skönt och samtidigt tråkigt. Det är skönt att känna sig behövd. Fast jag vet ju att jag behövs, inte alltid, men jag behövs. Jag är viktig.

Jag är så glad att Lennie är pappa till mitt barn. Jag är glad att han vill vara pappa till mitt barn. Jag är glad att han tar sitt ansvar. Att han är en pappa.

Det borde vara självklart att alla pappor verkligen är pappor, men tyvärr är det inte det.
Jag känner mig lyckligt lottad över att min son har en pappa som verkligen är en pappa.

Jag älskar mina pojkar, ni är bäst.
Och Lennie, du är en fantastisk, underbar och helt perfekt pappa. Tack för att du finns, tack för allt du gör och tack för att du verkligen är en pappa.
Jag älskar dig ♥

RSS 2.0