Torkat renkött

Idag har jag förstört knäck.
Hanna skulle göra knäck och jag förstörde det. Jag är så klantig.

Annars så köpte jag en ny adventljusstake, alltså en sån man har egna ljus i, jag hade en hemma, men ena grejen man sätter ner ljuset i hade lossnat. När jag väl kom hem kom jag på att det kanske skulle gå att superlimma den trasiga. Nu är den limmad och vi får se, i så fall har vi två adventsljusstakar med levande ljus.

Jag köpte även torkat renkött idag. Fy fan vad gott det ska bli sen.
Just nu har jag fryst in den, dom säger ju att man inte får äta torkat kött om det inte varit nerfryset i tre dygn, inte för att jag håller så hårt på det, men det var ändå bästa stället att ha köttet på, men ändå. Jag vet inte riktigt vad som inte är bra med torkat kött och graviditet, antar att det är nå bakterier som är farliga? Men herregud, inte tror jag att alla samer som äter massor med renkött fryser in det tre dygn bara för det? Nää.. Och samer finns det ju gott om ;)

Precis samma som att våra föräldrar fick äta saker som vi nu inte bör äta, och våra föräldrars föräldrar har ätit ännu mer saker som våra föräldrar och vi nu inte får äta som gravida. Och jag menar, vi finns ju ändå. Så SÅ farligt kan det ju inte vara.

Och dessutom älskar jag torkat renkött. Så det så!


Kommentarer
Postat av: Anonym

Ja, men tex spädbarnsdödligheten var ju större förr osv osv....

2009-11-30 @ 19:55:10
Postat av: Elina

Jag tänker mig att det är sådant här man vill försäkra sig om att bli av med: http://www.ne.se/lang/dynt - minns jag inte fel ska man kunna få sådant genom rå eller otillräckligt tillagad fisk också.



Och för att vara lite mindre otäck: grattis till lillfisen! Ta hand om er, och om varandra. :]

2009-11-30 @ 23:11:06
Postat av: Vic

Jag tycker det är bäst att ha köttet i frysen för att man förhindrar att det möglar eller liknande då :P Har man det i en plastpåse så blir det så lätt fuktigt i den och så möglar köttet..

Dessutom blir det tunna tunna fina skivor av köttet när det är fryst ;)

Aldrig hört talas om att det SKA ligga i frysen en viss tid däremot.

2009-12-01 @ 01:15:44
URL: http://lucretia.blogg.se/
Postat av: Elin

Jag har då käkat torrkött när jag var gravid, fungerade alldeles utmärkt å var så gott! De är bara att äta på säger jag:)

2009-12-01 @ 09:16:44
URL: http://llelinll.blogspot.com
Postat av: Anonym

det är väl för eventuella toxoplasmaparasiter som manbör frysa in det.Men sen är det väl inte et bästa att käka när man börjat amma tex, ungen kan få magknip..det fick iaf min spädis eftersom man inte kunde hålla sig från att käka rökt kött då o då..

2009-12-02 @ 10:50:02

Skriv något här:

Vem är du:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Skriv något här:

Trackback
RSS 2.0